Om Livsvigtigt
Livsvigtigt – hvem er vi?
Hvorfor hedder vi Livsvigtigt?
Vi ved, at vi kan vende mod trivsel og udvikling, og vi er også parate til at tale om og bearbejde når de sker selvmordshandlinger på arbejdspladsen.
Det er livsvigtigt at igangsætte tidlig indsats, der kan forebygge:
- at mistrivsel udvikler sig til sygdom og frafald fra uddannelse og job
- belastningsreaktioner og stress
- stagnation og konflikter i ledergruppen
- i værste fald selvmordshandlinger.
Til sammen er vi et stærkt team med et fælles fundament, der hviler på trivsel og selvmordsforebyggelse. Derudover byder vi hver især ind med forskellige kompetencer og erfaringer, som styrker vores profil og muligheder for at hjælpe kunder med deres behov.
Vores værdier bæres af fagpersonlig integritet og trivsel. Vi ved, at når vi mennesker er i trivsel og i balance, kan vi klare det, livet møder os med!
Trivsel og selvmordsforebyggelse har været et fælles tredje element, hvor vi har arbejdet sammen i en del år. Mental sundhed, trivsel og selvmordsforebyggelse er vores speciale, og vi har gennemført utallige individuelle- og gruppeforløb for mennesker i mistrivsel.
Vi har hjulpet mange mennesker gennem deres traumatiske krise og med at blive bevidste om vigtigheden af egen balance og robusthed for at stå stærkt.
Vi arbejder specifikt og helt med det psykiske arbejdsmiljø, når det uforudsigelige rammer – for eksempel, når medarbejdere rammes af andres selvmordshandlinger.
Personerne bag
Line Hou
- Min faglige ballast er funderet i:
- Ledelse og personligt lederskab.
- Traumebevidst lederskab
- Psykoterapi og traumeterapi.
- Chok-traume-uddannet v. Ulla Rung Weeke & Thomas Hübl.
- Jungiansk funderet.
- Gruppeterapi, gruppeledelse, dynamik og processer.
- Supervision og facilitering.
Esben Jensen
- Min faglige ballast er funderet i:
- Fagområde og speciale inden for selvmordsrådgivning og livskriser.
- Har været professionel rådgiver inden for selvmordsområdet i mere end 4 år.
- Uddanner og underviser rådgivere inden for selvmordsrådgivning.
- Examineret psykoterapeut, individuel, par, familie og gruppe.
- Krops- og gestaltterapeut. MPFSpecialist i psykoterapi.
Veronika Leonova
- Min faglige ballast er funderet i:
- Klinisk psykolog (MSU) og jungiansk psykoterapeut (MAAP).
- Har arbejdet som klinisk psykolog inden for forskellige områder i de sidste 9 år (psykiatri, skolepsykologi, m.m.).
- Underviser på DIS i klinisk psykologi, cyberpsykologi og udviklingsforstyrrelser, har bred erfaring inden for undervisning i forskellige psykoterapeutiske emner.
- Rådgiver inden for selvmordsforebyggelse (individuelt og i grupper) i NEFOS.
- Privatpraktiserende psykolog.
Vil du vide mere?
Du er altid velkommen til at kontakte Livsvigtigt, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om vores kurser på arbejdspladser og skoler om mistrivsel og selvmordsfare. Vi ser frem til din henvendelse.
Vi er - vi vil
Hos Livsvigtigt er vi professionelle rådgivere med høj faglighed og praktisk erfaring. Vi går ind for praktiske og konkrete løsninger og redskaber. Vi er ildsjæle i en virksomhed, der vil det gode arbejdsmiljø. Vi er engagerede i at være med til at styrke det gode psykiske arbejdsmiljø i de virksomheder, vi samarbejder med og servicerer.
Vi hjælper mennesker, der er ramt af voldsomme oplevelser på deres arbejde og som er i fare for at miste tilknytningen til arbejdsmarkedet. Vi anerkender medarbejdernes arbejdsvilkår; ikke alt er forudsigeligt og ikke alt kan køre på skinner.
Vi arbejder specifikt og helt med det psykiske arbejdsmiljø, når det uforudsigelige rammer – for eksempel, når medarbejdere rammes af andres selvmordshandlinger.
Vi ønsker at medvirke til at holde problemerne og udfordringerne internt og løse dem internt. Vi har fokus på vigtigheden af den gode stemning medarbejderne imellem samt mellem leder og medarbejder.
Det er vores vision:
- at mennesker i mistrivsel får den rette hjælp i tide.
- at organisationer har kompetencer, der kan håndtere en medarbejder, der er stresset og i mistrivsel.
- at bryde tabu om mistrivsel og selvmord på arbejdspladserne.
- at organisationer erkender og tager ansvar for, at medarbejdere, der har social- og sundhedsopgaver, er i risiko for belastningsskader.
- at bryde stigmatisering omhandlende psykisk sårbarhed – det er et fælles vilkår, at alle mennesker gennem livet har perioder, der er svære.
Vi arbejder for, at medarbejdere og frivillige, der har ansvar for eller har opgaver, der kræver psykisk engagement, tilbydes uddannelse og supervision med mål at styrke deres resiliens og balance.
Vi arbejder for, at medarbejdere og frivillige får hjælp, når de udsættes for gentagene psykiske belastninger og voldsomme hændelser.
Vi arbejder for, at organisationer kompetenceuddanner egne medarbejdere til at kunne klare psykisk krævende opgaver.
Mission:
- at hjælpe mennesker med at yde psykisk førstehjælp, når de møder andre mennesker, der udviser adfærd, der kan opfattes som, at de er i mistrivsel eller har selvmordstanker.
- at hjælpe mennesker, der på deres arbejde eller som frivillig har oplevet en pårørendes selvmordshandlinger.
- at hjælpe organisationer med at forebygge mistrivsel og selvmordshandlinger.
- at hjælpe organisationer med at rehabilitere de medarbejdere, der har oplevet selvmord på deres arbejde.
- at hjælpe organisationer med at fastholde de medarbejdere, der er i fare for at miste sit arbejde på grund af arbejdes relaterede belastningsskader.
- at hjælpe organisationer med at afstigmatisere og bryde tabu om mistrivsel og psykisk sårbarhed.
- at hjælpe organisationer med at danne en åben kultur for, at det er et fælles anliggende, når en eller flere medarbejdere er ramt.
- at hjælpe organisationer med, at medarbejdere kan føle sig trygge og normale med de reaktioner, de har efter voldsomme oplevelser fra arbejdet.
Værdier
- Åbenhed
- Respekt
- Nysgerrighed
- Ordentlighed
- Ansvar