Livsvigtigt

Rådgivning og kurser

Rådgivning på arbejdspladser

hvor mistrivsel og selvmordshandlinger forekommer

Livsvigtigt arbejder for at forebygge, at…

 • … mistrivsel udvikler sig til psykisk sygdom og selvmordshandlinger.
 • … mennesker begår selvmordshandlinger.

Vi har fokus på tidlige indsatser, som vi ved virker:

 • Vi uddanner organisationen til at have egne kompetencer, der forebygger.
 • Vi tilbyder akut rådgivning og hjælp, når selvmord sker på arbejdspladsen.
 • Vi tilbyder gruppesupervision som metode til at forebygge belastningsskader og til at opbygge resiliens.
 • Vi tilbyder trivselsindsatser i organisationen i form af trivselsgrupper og individuelle samtaler.
 • Vi bryder tabu, skaber dialog og deler viden via dialogmøder, oplæg og workshops.

Få medarbejderne tilbage – det er i alles interesse, at medarbejderne trives. Når medarbejdere rammes af andre menneskers selvmord, er der risiko for sygefravær. Medarbejdere ønsker at passe deres arbejde, men kan have brug for rådgivning og hjælp til at bearbejde oplevelsen, så balance og overskud genfindes.

Virksomheden har brug for medarbejderne: Det kan være dyrt at mangle dygtige medarbejdere og deres kompetencer. Vi tilbyder dermed rådgivning og kurser inden og når selvmord sker.

Handl hurtigt!
Udvis rettidig omhu, som er at handle med klogskab, så tabet mindskes eller afværges. “Gør tingene ordentligt og til tiden” – det sparer alle for unødige omkostninger både personlige og økonomiske.

En medarbejder, der i sit arbejde eller privat oplever et menneske tage sit liv – som er en uventet hændelse, der ikke kan forudsiges – rammes uforskyldt. Vi forebygger selvmord ved at skabe åbenhed om det svære og hjælper de medarbejdere, der har brug for at bearbejde oplevelsen. Vi sørger for, at de kommer tilbage på arbejdet, som er en “vind-vind-situation” for alle.

Forebyg det tænkelige
Er I en arbejdsplads, hvor selvmord forekommer? Så sæt fokus på at forebygge.

Et kursus i førstehjælp er rettet mod alle fagfolk, der kan møde selvmord på arbejdspladsen. Førstehjælpskursets formål er at forebygge selvmord og give medarbejderen viden og redskaber til at klare situationer, hvor et menneske har selvmordsadfærd og/eller -kommunikation.

Kurset ruster medarbejderen til at møde disse svære situationer; de får personligt større overskud til at tackle oplevet selvmord, end når der mangler viden og handlingsmuligheder.

Er skaden sket?
En medarbejder har i sit arbejde oplevet, at et menneske har taget sit liv – det kan være en ukendt person eller en person, der er en arbejdsrelation til.

 • Hvad skal han/hun gøre med alle de svære følelser, der opstår indeni?
 • Hvad skal vedkommende forvente af reaktioner fra omgivelserne?
 • Hvad kan vedkommende forvente af hjælp?
 • Hvordan er det at komme på arbejdet bagefter?

Vi ved, at mange medarbejdere har selvmordsoplevelser på arbejdet. De fleste mærker afmagt og føler sig alene med oplevelsen og de vanskelige følelser, der for mange bliver en del af deres hverdag.

Tilbyd medarbejderne netværkssamtaler – et gruppeforløb, der ledes professionelt. Samtaler med andre kollegaer, der har oplevet noget lignende, virker helende og reducerer mistrivsel.

Kontakt os for et skræddersyet forløb, der passer til jeres behov!

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte Livsvigtigt, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om vores kurser på arbejdspladser og skoler om mistrivsel og selvmordsfare. Vi ser frem til din henvendelse.

Skriv til os

Kursustilmelding

Udfyld nedenstående kontaktformular med dine oplysninger for at deltage i kurset. Vi kontakter dig hurtigst muligt med yderligere information.